dilluns, 16 de novembre del 2009

Fem racons matemàtics!

Cada setmana fem racons de matemàtiques. Ens agrada molt treballar d'aquesta manera perquè podem donar suport de manera més individualitzada als nostres alumnes i ells s'ho passen molt bé realitzant aquestes activitats que són de caràcter més lúdic. Estan jugant i aprenent al mateix temps.



La Clàudia i en Joel fan "la ruta del camió" i van afegint o treien pedres en cada parada del camí, segons se'ls indiqui a través de sumes o restes.





L'Abu, en Liam i en Bogdan fan de botiguers i clients de la botiga més barata de Santa Susanna que ho ven tot a menys de 10 cèntims. El botiguer ha de calcular el preu de la venda i els clients han de pagar amb les monedes corresponents. També el botiguer pot tornar canvi si no li donen l'import just.



En Jonatan, l'Arlet i la Martina estan dibuixant sanefes en paper quadriculat. És una manera divertida de treballar l'espai, les formes geomètriques i el traç.



La Lucía, l'Elsa, l'Albert i l'Etna estan jugant al tangram, on han de col.locar les diferents formes geomètriques damunt les figures dibuixades en les làmines.



En Ruslán i la Zaira juguen a "la mona", s'han de fixar molt bé si el número que ells diuen i la carta que llencen coincideix. Si és així, posen la mà sobre la pila de cartes i diuen "mona", l'últim en posar la mà ha d'agafar les cartes. Guanya el primer que es queda sense cartes.


L'Eliot i la Marina estan molt concentrats trobant les sumes que donen com a resultat els números 7,8,9 i 10.

En la propera sessió de racons els nens canviaran d'activitat, ja que són rotatius i en finalitzar aquesta tanda de racons tots els alumnes hauran passat per tots els jocs.

















3 comentaris:

  1. La metodologia que utilitzeu ara realment no te res a veure amb el que feiem nosaltres :-), em sembla molt interessant,a nivell de lectura tambe feu aquesta mena de racons?

    Julita

    ResponElimina
  2. Hola Julita!

    De llengua també farem racons a partir del segon trimestre, ja penjarem algunes fotos al blog.

    Gràcies

    Júlia

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina